БАНКІНГ В УКРАЇНІ
Субота, 20.04.2024, 12:06
» Меню сайту
» Категорії розділу
НБУ [14]
Матеріали Національного Банку України
Банківська статистика [3]
Статистичні дані банківського та фінансових ринків
Банкінг [19]
Банківська діяльність - усе і вся
Міжнародний банкінг [9]
Новини світового банківського та фінансових ринків
» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
» Рекомендовані сайти
ХК Луцьк
Головна » Міжнародний банкінг

Комітет кредиторів і влади України можуть піти на взаємні поступки в рамках переговорів про реструктуризацію єврооблігацій, в результаті чого буде досягнута домовленість про сумарне списання порядку 20% боргу, вважає більшість опитаних аналітиків інвесткомпаній.

“Критерії Міжнародного валютного фонду (у тому числі до 2020 року зменшити заборгованість до 71% ВВП) істотно обмежують можливості України прийняти угоду з незначним списанням. Тому якщо сторони і наблизяться до угоді, то, швидше за все, позиція кредиторів зміщуватиметься до позиції України” , – вважає аналітик Goldman Sachs Ендрю Матен

У той же час, експерт скептичний щодо домовленості про реструктуризацію, яка може бути оголошена вже найближчим часом, враховуючи, що ще кілька тижнів тому кредитори готові були погодитися на списання не більше 5% ос ... Читати далі »

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 474 | Добавил: kd78 | Дата: 21.08.2015

Вчора MasterCard оголосив про запуск тестування системи використання відбитків пальців і фото особи (селфі) для підтвердження онлайн-платежів. Тестування пройде в деяких країнах Європи і в США.

Починаючи з цього тижня і до кінця листопада, власники кредитних карт MasterCard в Нідерландах, емітованих компаніями Міжнародний Card Services (ICS) і ABN AMRO, зможуть здійснювати онлайн-покупки без використання паролів, пін-ів і кодів підтвердження. На завершальному етапі оформлення покупки в інтернет-магазині користувач побачить спливаюче вікно на своєму смартфоні, через яке він зможе авторизувати платіж шляхом сканування відбитку пальця або за допомогою селфі.

В наступному місяці тестування буде запущено серед співробітників кредитної спілки. Перше Техн ... Читати далі »

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 555 | Добавил: kd78 | Дата: 19.08.2015

Обсяг дивідендів, що виплачуються акціонерам компаніями по всьому світу, скорочується третій квартал поспіль через зміцнення курсу долара, свідчать дані, зібрані керуючою компанією Henderson Global Investors.

У II кварталі 2015 інвестори отримали в цілому $404, 9 млрд дивідендів – на 6,7% менше, ніж за той же період роком раніше.

Сильний долар привів до зниження виплат у квітні-червні на рекордні $ 52,2 млрд.

Однак якщо відкинути коливання валютних курсів, спеціальні дивіденди та інші разові чинники, то виходить, що дивіденди зросли на 8,9% в річному вираженні. Henderson Global Investors пояснює таку динаміку підвищенням виплат в Європі і Японії.

“Хоча загальне зниження, на перший погляд, викликає розчарування, насправді воно приховує дуже ... Читати далі »

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 379 | Добавил: kd78 | Дата: 18.08.2015

Обсяг надлишкових резервів, розміщених на рахунках у Федеральній резервній системі (ФРС) підрозділами іноземних банків, становить трохи менше $ 1 трлн, повідомляє MarketWatch з посиланням на дослідження Федерального резервного банку (ФРБ) Клівленда.

Після трьох програм кількісного пом’якшення (QE), реалізованих Федрезервом, сукупний обсяг надлишкових резервів фінкомпаній на рахунках в ЦБ досяг $ 2,5 трлн, тоді як сім років тому він становив лише $ 1,9 млрд.

Причому основна частка надлишкових резервів припадає на найбільші американські фінкомпанії, а також підрозділи зарубіжних банків, переважно європейських.

З урахуванням того, що в даний час американський ЦБ платить 0,25% річних на надлишкові резерви фінкомпаній, розміщених на його рахунках, р ... Читати далі »

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 449 | Добавил: kd78 | Дата: 18.08.2015

Аналітики Morgan Stanley погіршили прогноз цін на золото і ряд кольорових металів на останні три місяці поточного року.

Тепер вони очікують, що золото в четвертому кварталі в середньому коштуватиме $ 1080 за унцію, що на 8% нижче попередньої оцінки. Прогноз на 2016 рік був погіршений на 1% – до $ 1149 за унцію.

Прогноз для котирувань міді на четвертий квартал цього року був зменшений на 4% – до $ 5732 за тонну і для алюмінію – на 8%, до $ 1720 за тонну.

Крім того, аналітики знизили оцінку вартості цинку в жовтні-грудні на 12%.

finance.ua

 

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 305 | Добавил: kd78 | Дата: 15.08.2015

Американський мільярдер та інвестор Джордж Сорос закликає кредиторів України списати їй частину боргів.

Про це йдеться в його статті, опублікованій в електронній версії американської газети Wall Street Journal.

“Україна намагається досягти домовленості з кредиторами, чого вимагає МВФ як умови для подальшої фінансової підтримки. Переговори про перегляд умов української заборгованості йдуть в даний час в Сан-Франциско”, – пише Сорос.

Він висловив жаль у зв’язку з тим, що Україна не може оголосити себе банкрутом, щоб реструктурувати свої борги.

“Україні і її приватним кредиторам залишається вести переговори в умовах, коли хто сильніший, той і правий. У такій ситуації у України єдиним важелем тиску на ... Читати далі »

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 393 | Добавил: kd78 | Дата: 13.08.2015

Валютні резерви Китаю, найбільші в світі, скоротилися в липні на 42,5 мільярда доларів, до 3,65 трильйона доларів.

Про це свідчать дані Центробанку.

Причинами скорочення, найбільш різкого з березня, можуть бути сповільнення економічного зростання Китаю і побоювання з приводу кризи на фондовому ринку.

Народний банк Китаю почав повідомляти про валютні резерви щомісяця в липні, після того як прийняв Спеціальний стандарт поширення даних Міжнародного валютного фонду. Раніше банк звітував про коливання валютних резервів за квартал, а дані за місяць надавав ретроспективно.

У другому кварталі резерви впали на 36,2 мільярда доларів до 3,69 трильйона доларів.

Вартість золотих резервів Китаю знизилася до 59,24 міл ... Читати далі »

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 395 | Добавил: kd78 | Дата: 10.08.2015

Минулого тижня Україна і Білорусь домовилися використовувати гривню у двосторонніх розрахунках.

Відповідне рішення, за словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, вже схвалив Нацбанк.

В результаті, на думку чиновників обох країн, розрахунки в гривні мають спростити і пожвавити торгівлю між нашими державами.

Бажання двох країн спростити взаєморозрахунки можна пояснити тим, що Білорусь і Україна перебувають один у одного в списку найбільш важливих економічних партнерів. При цьому загальний товарооборот між нашими країнами почав падати. За даними Держслужби статистики, в першому кварталі 2015 р. він склав $726,23 млн і зменшився порівняно з аналогічним періодом минулого року на цілих 44,4%. Весь зовнішньоторговельний оборот наших країн ... Читати далі »

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 392 | Добавил: kd78 | Дата: 09.08.2015

Міжнародне рейтингове агентство Fitch учора підтвердило довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті на рівні "СС", що на даний момент підтверджує прогнози щодо недопущення його падіння в подальшому.

Також агентство підтвердило довгостроковий рейтинг нашої країни в національній валюті на рівні "ССС".

Крім того, в агентстві відзначили й те, що в короткостроковій перспективі поки що не бачать умов для підвищення рейтингу в іноземній або місцевій валюті.

Разом з тим, зауважимо, що довгостроковий кредитний рейтинг України був знижений до переддефолтного рівня "СС" в лютому цього року.

epravda.com.ua

Категория: Міжнародний банкінг | Просмотров: 349 | Добавил: kd78 | Дата: 08.08.2015

» Вхід на сайт
» Пошук
» Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Архів записів
» Реклама
Copyright MyCorp © 2024uCoz