БАНКІНГ В УКРАЇНІ
П`ятниця, 19.04.2024, 05:30
» Меню сайту
» Категорії розділу
НБУ [14]
Матеріали Національного Банку України
Банківська статистика [3]
Статистичні дані банківського та фінансових ринків
Банкінг [19]
Банківська діяльність - усе і вся
Міжнародний банкінг [9]
Новини світового банківського та фінансових ринків
» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
» Рекомендовані сайти
ХК Луцьк
Головна » 2015 » Серпень » 3 » PayPal виходить на ринок України
19:41
PayPal виходить на ринок України

Національний банк України відзначає та вітає жвавий інтерес бізнесу та інтернет-спільноти України до використання сучасних систем розрахунків у мережі Інтернет (таких як PayPal, ApplePay, GoogleWallet та інших міжнародних систем інтернет-розрахунків). Одним з завдань Національного банку України є розширення можливостей для резидентів України використання надійних та перевірених систем міжнародних розрахунків, що визнані та використовуються у світі. 

Вітчизняне законодавство дає змогу резидентам України застосовувати міжнародні системи інтернет-розрахунків для надсилання та отримання транскордонних платежів на рахунки резидентів в українських банках. З метою вдосконалення здійснення таких платежів, а також для прискорення появи на українському ринку платіжних послуг відомих сучасних міжнародних систем інтернет-розрахунків Правління НБУ прийняло зміни до положень про порядок реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури. Таким чином Національний банк України реалізував перший етап впровадження змін щодо спрощення отримання транскордонних платежів резидентами і створив умови для використання функціональних можливостей та базових сервісів міжнародних систем інтернет-розрахунків під час здійснення резидентами України транскордонних операцій, а саме:

1) відправлення коштів з України з використанням платіжних карток для розрахунків або для зарахування на e-wallets для подальших розрахунків;

2) отримання резидентами (як фізичними особами, так і підприємцями) коштів за продані товари/послуги від нерезидентів;

3) використання більшості доступних сервісів електронних грошей в подальшому тощо.

Для цього Національний банк України забезпечив спрощений порядок реєстрації міжнародних систем інтернет-розрахунків, які створені в країнах, де впроваджені високі стандарти у фінансовій сфері та міжнародні стандарти оверсайта платіжних систем і систем розрахунків. Міжнародні системи інтернет-розрахунків (такі як PayPal, ApplePay, GoogleWallet та інші) мають право здійснювати повноцінну діяльність в Україні після внесення відомостей про них до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури. 

Надалі Національний банк України планує розробити зміни до законодавства, у тому числі до Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" (до кінця 2015 року), що дасть змогу розширити можливості використання електронних грошей резидентами України. У I кварталі 2016 року планується реалізація третього етапу лібералізації валютного законодавства для забезпечення використання резидентами України всього спектра послуг, що надають міжнародні системи інтернет-розрахунків.

bank.gov.ua

Категорія: НБУ | Переглядів: 388 | Додав: kd78 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
» Вхід на сайт
» Пошук
» Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
» Архів записів
» Реклама
Copyright MyCorp © 2024uCoz