БАНКІНГ В УКРАЇНІ
Четвер, 18.04.2024, 17:24
» Меню сайту
» Категорії розділу
НБУ [14]
Матеріали Національного Банку України
Банківська статистика [3]
Статистичні дані банківського та фінансових ринків
Банкінг [19]
Банківська діяльність - усе і вся
Міжнародний банкінг [9]
Новини світового банківського та фінансових ринків
» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
» Рекомендовані сайти
ХК Луцьк
Головна » 2015 » Серпень » 7 » ЄС допоможе реформувати сектор фінансових послуг України
20:56
ЄС допоможе реформувати сектор фінансових послуг України

У Національному банку України відбулося перше засідання Наглядового комітету Проекту технічної допомоги ЄС "Технічна допомога за пріоритетними напрямами фінансового сектору" для обговорення та погодження початкового звіту Проекту. 

Перший заступник Голови Національного банку України Олександр Писарук привітав та високо оцінив вагому підтримку європейського співтовариства у процесі реформування нашої країни та допомогу у відновленні її економічного процвітання. 

Він зауважив, що мета передбаченої Проектом допомоги полягає у сприянні реформам у секторі фінансових послуг України, які дадуть йому змогу підтримувати стабільні, надійні та ефективні фінансові ринки, спроможні надавати фінансові ресурси національній економіці й підтримувати соціально-економічний розвиток країни, її інтеграцію у глобальне фінансове середовище. 

Зокрема щодо діяльності Національного банку України Проект стосуватиметься питань впровадження нових засобів макропруденційного нагляду, спрямованих на зміцнення фінансової стабільності; запровадження принципів Базеля II; створення необхідних передумов для майбутнього поступового запровадження вільного руху капіталу; зміцнення засад фінансової звітності шляхом запровадження МСФЗ згідно з таксономіями XBRL, а також вдосконалення грошово-кредитної та фінансової статистики тощо. 

Саймон Нотт, представник Групи підтримки України з економічних питань Європейської Комісії, підкреслив, що Проект, який наразі впроваджується, є дуже важливим, оскільки має закласти засади для створення міцного належно побудованого й ефективно функціонуючого фінансового сектору України. Проект цілком узгоджується з положеннями Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також із Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 року, яка була затверджена Національною радою реформ України та впроваджується під керівництвом Національного банку України. 

У зустрічі також взяли участь директор (Надя Бонева) і ключові експерти Проекту (Скотт Гілберт Калхун, Артур Радомські, Харілаос Мертцаніс), керівник відділу економічної співпраці Представництва ЄС в Україні (Хуана Мера Кабелло), а також представники всіх бенефіціарів Проекту (Міністерство фінансів України, НКЦПФР, Нацкомфінпослуг та НБУ).

bank.gov.ua/

Категорія: Банкінг | Переглядів: 347 | Додав: kd78 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
» Вхід на сайт
» Пошук
» Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
» Архів записів
» Реклама
Copyright MyCorp © 2024uCoz