БАНКІНГ В УКРАЇНІ
П`ятниця, 29.03.2024, 19:01
» Меню сайту
» Категорії розділу
НБУ [14]
Матеріали Національного Банку України
Банківська статистика [3]
Статистичні дані банківського та фінансових ринків
Банкінг [19]
Банківська діяльність - усе і вся
Міжнародний банкінг [9]
Новини світового банківського та фінансових ринків
» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
» Рекомендовані сайти
ХК Луцьк
Головна » 2015 » Серпень » 12 » Керівництво Мінекономрозвитку та Національного банку провели неформальну зустріч
09:55
Керівництво Мінекономрозвитку та Національного банку провели неформальну зустріч

В Національному банку України відбулася неформальна зустріч керівництва регулятора з представниками Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.  

У бізнес-сніданку взяли участь: від Національного банку — Голова Національного банку Валерія Гонтарева, її перший заступник Олександр Писарук, заступники Владислав Рашкован, Яків Смолій, Дмитро Сологуб та Олег Чурій. Від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України —  Міністр Айварас Абромавичус, його перший заступник Юлія Ковалів, заступники Юлія Клименко, Наталія Микольська, Максим Нефьодов, Руслан Корж, старший радник Міністра Адомас Аудицкас, директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Денис Гутенко, а також голова патронатної служби Наталія Бест. 

“Для нас дуже важливо налагодити плідну співпрацю з Мінекономрозвитку, щоб спільно визначити основні причини падіння економіки та знайти драйвери для подальшого економічного зростання України”, – зауважила Голова Національного банку України. 

Валерія Гонтарева представила новий склад Правління Національного банку, розповіла колегам із Міністерства про головне завдання регулятора – забезпечення цінової стабільності в державі та про підвищення інституційної незалежності Національного банку, яка гарантована нещодавно прийнятими змінами до закону про Національний банк. 

Також Голова Національного банку повідомила колегам про перебіг реформування банківської системи, зміну підготовки та ухвалення управлінських рішень і трансформацію процесів у Національному банку згідно з найкращими міжнародними практиками. 

“Спільні дії регулятора та Мінекономрозвитку дуже важливі для якнайшвидшого відновлення ефективного фінансового ринку в Україні. Ця зустріч - важливий крок у налагодженні практичних робочих зв’язків з пріоритетних напрямів реформ. Це поліпшить співпрацю між нашими відомствами на усіх рівнях”, - зазначив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус. 

Перший заступник Голови Олександр Писарук детально розповів про реформування банківської системи та відзначив основні перешкоди на шляху поновлення активного кредитування в країні – це незахищеність прав кредиторів, відсутність судової реформи,  недостатня капіталізація банківського сектору та низький попит на кредити від бізнесу. 

Дмитро Сологуб проінформував про заходи забезпечення макроекономічної стабільності в країні. Зокрема йшлося про нову стратегію монетарної політики Національного банку України, що ґрунтується на поступовому переході до режиму інфляційного таргетування. “Цінова стабільність буде пріоритетом монетарної політики Національного банку України і за три-чотири роки регулятор має намір знизити річні темпи інфляції до стійкого рівня 4 – 6%”, –   зазначив Дмитро Сологуб.  

Для правильного планування розвитку економіки України та монетарної політики Національного банку дуже важлива незалежна оцінка поточної економічної ситуації та прогнози основних макроекономічних показників. Тому учасники зустрічі домовилися про обмін статистичною інформацією та тісну взаємодію щодо макроекономічного прогнозування. Також йшлося про скасування додаткового митного збору на імпортні товари і впливу цього запобіжного заходу на платіжний баланс країни.  

У свою чергу представники Мінекономрозвитку  розповіли про те, які кроки були зроблені для дерегуляції, поліпшення корпоративного управління на державних підприємствах, стимулювання експорту та імпортозаміщення. 

Представники Мінекономрозвитку розповіли про скарги, які надходять їм від імпортерів щодо довідок, які вимагаються НБУ із Податкової служби. Вони також повідомили про нарікання експортерів на обов’язковий продаж 75% валютної виручки. Учасники зустрічі вирішили делегувати представника Мінекономрозвитку до складу робочої групи Національного банку України з валютної лібералізації. 

Учасники бізнес-сніданку домовилися зустрічатися на постійній основі. Голова Національного банку України запропонувала запросити на наступну зустріч представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості та НАК “Нафтогаз Україна” для обговорення майбутнього комплексного реформування нафтогазового сектору країни.

bank.gov.ua

Категорія: НБУ | Переглядів: 359 | Додав: kd78 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
» Вхід на сайт
» Пошук
» Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
» Архів записів
» Реклама
Copyright MyCorp © 2024uCoz