БАНКІНГ В УКРАЇНІ
Вівторок, 16.04.2024, 16:48
» Меню сайту
» Категорії розділу
НБУ [14]
Матеріали Національного Банку України
Банківська статистика [3]
Статистичні дані банківського та фінансових ринків
Банкінг [19]
Банківська діяльність - усе і вся
Міжнародний банкінг [9]
Новини світового банківського та фінансових ринків
» Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
» Рекомендовані сайти
ХК Луцьк
Головна » 2015 » Серпень » 3 » Відбулося друге засідання Ради з фінансової стабільності України
19:37
Відбулося друге засідання Ради з фінансової стабільності України

31 липня 2015 року відбулося друге засідання Ради з фінансової стабільності під головуванням Міністра фінансів Наталії Яресько та за участю Голови НБУ Валерії Гонтаревої, керівників Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимура Хромаєва та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна. 

Національний банк та Міністерство фінансів разом з іншими регуляторами фінансового ринку активно працюють над стабілізацією економіки України, вирішенням наявних проблем та запобіганням виникненню ризиків для макроекономічної та фінансової стабільності нашої країни. З метою своєчасного виявлення і мінімізації ризиків, що загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави, у березні 2015 року Указом Президента України було створено Раду. Співголовами Ради є Міністр фінансів Наталія Яресько та Голова Національного банку Валерія Гонтарева. 

Під час другого засідання Ради її учасники:

- розглянули поточні системні ризики у фінансовому секторі України;

- обговорили концепцію розвитку державних банків, питання підвищення стандартів їх корпоративного управління;

- розглянули шляхи посилення спроможності ФГВФО;

- рекомендували запровадити систему суспільного нагляду за діяльністю аудиторів відповідно до директив Євросоюзу з метою посилення контролю за якістю послуг, що надаються суб’єктами аудиторської діяльності підприємствам, які становлять суспільний інтерес (публічні акціонерні товариства, емітенти цінних паперів, банки, страховики тощо);

- обговорили напрями розбудови інфраструктури фондового ринку в Україні. 

"Засідання Ради з фінансової стабільності дають нам змогу фахово, комплексно та системно виявляти ризики, що загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави та розробляти дієві кроки щодо їх мінімізації, – заявила з цього приводу Міністр фінансів України Наталія Яресько, відкриваючи засідання.– Уже сьогодні ми бачимо перші ознаки ефективності такої роботи, адже спільними діями Міністерства фінансів України та Національного банку України вдалося стабілізувати економіку та фінансову систему нашої країни, про що свідчать останні статистичні дані. Ми впевнені, що подальша робота Ради дасть змогу забезпечити стійке та ефективне функціонування фінансового та банківського ринків в Україні".

bank.gov.ua

Категорія: НБУ | Переглядів: 390 | Додав: kd78 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
» Вхід на сайт
» Пошук
» Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
» Архів записів
» Реклама
Copyright MyCorp © 2024uCoz